Blog

3OCT2012

El sistema judicial i els advocats

El mon jurídic, com la mateixa societat esta amb un procés de canvi, crisi econòmica i crisi de valors, es un procés d'evolució per adaptar-se a noves circumstancies. Venen temps difícils.

La crisi econòmica ha posat damunt la taula molts del problemes existents des de fa any al nostre sistema judicial. Mancant més mitjans, més voluntat de millorar-lo i més interès per part de la classe política.

Moltes de les reformes aprovades estant buides de contingut pràctic, es desenvolupant a mitges i en algunes ocasions es queden per el camí.

Els advocats tenim la obligació i la necessitat de treballar per millorar el sistema judicial. Som un servei al ciutadà que s’ha d'exercí amb professionalitat, dedicació, ètica i també humanitat. Sempre amb comprensió als problemes dels altres.

Les estructures funcionen amb molts problemes per existència de molts substituts e interins, el que crea inseguretat i manca de practica, el que fa que baixi la qualitat del servei i la rapidesa del mateix.

La falta de continuïtat de jutges i les constants baixes i canvis crea molta inseguretat i manca de precisió al sistema judicial el que provoca manca de efectivitat.

L’excés de normes i lleis no afavoreix el sistema. Fa falta modernitzar, simplificar y agilitzar la legislació y els procediments dels ciutadans i les empreses amb l´objectiu de fomentar y facilitar la contractació y les inversions al sistema productiu.

S’ha de afavorir la simplicitat del procediments. Tots els agent jurídics han de col·laborar per millorar el sistema. Secretaris, Jutges, funcionaris, procuradors i advocats hem d'ajudar al sistema judicial del nostre país doncs de lo contrari es deteriorar, fins arribar a nivells preocupants per a tots.

3OCT2012

Estrenem web i blog

Volem estar més aprop de vosaltres i per això estrenem web on trobareu tota la informació i el serveis dels que disposem i on també mitjançant el blog us anirem oferint novetats, notícies i reflexions relacionades amb la justícia.

Esperem que us agradi i sentiu-vos lliures d'escriure'ns per qualsevol dubte, suggerència o comentari!

Jaume Gilabert - Padreny